DAB – EN ”PUBLIC SERVICE” ELLER REN INDSKRÆNKNING (Torben Espensen)

Når ministeren nu igen vil lukke for FM båndet og give en masse danskere en masse besvær er det nok på tide at se på den ”Public Service” DAB radioen allerede nu ikke giver!

Engang var der programmer der sikrede lytterne kultur (oplæsninger og radioteatre med tidligere store formidlere af begge dele)

Den Public Service blev stoppet!

Men der var også nyheder, ikke bare en kort sløjfe, og klassisk musik, heller ikke som nu sløjfer.

Så udvidede man DAB for nylig, sikkert til glæde for forhandlere – ikke for andre, for hvad kom der så mere?
jo der kom mere plidder pladder – og målrettet ingenting musik. Altså flere kommercielle stationer fyldt med fordummende reklamer.

Er det Public Service? Nej bestemt ikke, det er tværtom en bevidst fordummelse af danskerne.

Når Ministeren så påpeger som den store sandhed at Norge har slukket for deres FM signal, ja så ”glemmer” hun belejligt at Sverige, Tyskland, England og mange andre lande har sat deres DAB i bero.

Samme minister var også varm fortaler for fjernelsen af udenlandske radiostationer fra TDC nettet grunden den ”enkle” at så var der mere plads til bedre teknik på TV, det hjalp selvfølgelig heller ikke!

Ministeren fremhævede også at TDC jo meget generøst gav FM lyttere en stump ledning, ”antenne” kaldte hun det vist for, med den skulle man så, med lidt held, fortsat kunne høre DR, (ofte i elendig kvalitet)

Det skræmmende er jo den lyst til at begrænse (censurere!)danskernes muligheder for at lytte til andet end det ”man” synes samme danskere skal lytte til.

Måske er den egentlige grund, sammen med at tilbyde elendigheder på DAB, at glæde forhandlere og fabrikanter af DAB ved at tvinge danskerne til at købe DAB, både til hjemmet og i bilerne. Uanset det er voldsomt forringende for lytterne, noget andre store lande har indset.

Den så omtalte ”rene lyd” er endnu et fupnummer !

Kikker man på de fleste, alle! DAB radioer er de ret små, Kulturministeren får det til at være ”god lyd” er for mig uforståeligt.

Også denne påstand er rent narreværk.

Den eneste løsning på at løfte DAB lyden op på normal lydkvalitet er at købe en DAB forsats og så koble den til et almindeligt lydanlæg!

Afsløringen af den ”rene DAB lyd” vil vise at lyden ikke er en smule bedre end god radiolyd – ud fra de beskårne muligheder der nu er for radiomodtagning.

så hverken i kulturens – i lydens eller i andre verdner er der nogen ide i at lukke FM båndet til fordel for DAB.

i øvrigt!
Hvorfor lukke FM båndet, det koster jo intet at lade det køre, er det så forfærdeligt at lade folk selv bestemme hvad de vil høre.

eller er der bare en uhæmmet lyst til at forringe og kontrollere  -og glæde erhvervslivet?

Af:
Torben Espensen
Allerød