Slut med FM-radio? Af Per Rasmus Møller, kirkeklokkekonsulent

I Aarhus Stiftstidende kunne man i søndags læse om det nye medieudspil. Et af de tiltag der var lige ved at få søndagsfrokosten i den gale hals var, at medieforliget indebærer, at der slukkes for FM-senderne senest om 3 år.
Det betyder, at flere millioner danske radioer bliver tavse, herunder stort set alle radioer i biler.
Ganske vist hævder DR, at den nuværende dækning med DAB+ er fin i hele landet, men det er langt fra tilfældet.

Igennem et par år, hvor jeg har kørt landet tyndt som Kirkeministeriets Klokkekonsulent, har jeg fået et helt andet billede. Nemlig at dækningen er udmærket i de større byer og lands motorvejene, men lige så snart man kommer ud i de tyndere befolkede egne, er modtagelsen enten hakkende eller slet ikke til stede. På min hjemadresse i Ryomgaard, er det fuldstændig umuligt at høre DAB+.

Disse observationer har jeg meddelt kulturministeren i et brev allerede sidste sommer. Jeg har intet svar fået, endsige en kvittering for modtagelse, som jeg ellers havde bedt om. En genfremsendelse først i dette år, gav samme resultat.

Er der ingen, der gør noget, bliver medieforliget gennemført og det er slut med FM. 
Er du lige glad, behøver du ikke at foretage dig noget. I modsat giv udtryk for utilfredshed mod medieforliget.

Her tænker du på “Slut med FM-radio? Af Per Rasmus Møller, kirkeklokkekonsulent”

  1. DAB er en dødssejler. Det kan kun være interessant for elektronikbranchen at køre videre med systemet. Bevar FM-signalet og få internetradio videreudviklet. Det er vejen frem.
    Skal vi måske til at udskifte flere millioner autoradioer, med alt det bøvl det vil give for trafiksikkerheden?? Glem det venligst!

Lukket for kommentarer.