Nyt svar fra DR til lytter: det skulle meget gerne være muligt for dig at modtage vores DAB-signal med en udendørs antenne. Ellers sender vi også via internettet.

Så er der nyt svar fra DR til den uheldige lytter Finn Thrige Andersen, der ikke kan modtage DR på DAB+.

Hej Finn

Jeg er ked af, at vores råd og vejledninger ikke har hjulpet, det er bestemt ikke hensigten. Vi forsøger tværtimod efter bedste evne at hjælpe dig til at få DAB+ signalet igen.

Grunden til, at du kan modtage de kommercielle radiostationer er givetvis, at disse sendes fra Gladsaxe-senderen med højere effekt end DR’s radiokanaler. Da al frekvensanvendelse til udsendelse af DAB-radio er begrænset af aftaler med vores nabolande, kan DR ikke bare skrue op for effekten på vores sendere. Dette er for at undgå forstyrrelser af radioudsendelse landene imellem. DR har været nødsaget til at etablere over dobbelt så mange DAB-sendere som de kommercielle, da vi skal dække et langt større område. Det betyder dog også, at vi bliver nød til at sende med lavere effekt fra disse sendere, da vi ellers vil overskride aftalerne med vores nabolande.

Resultatet er, at DR dækker ca. 96,7 % af landet i modsætning til de kommercielles 81,3 % dækning. Der er dog steder, hvor de kommercielle dækker bedre, hvilket specielt er udtalt i og omkring hovedstadsområdet.

Som sagt kan vi ikke øge effekten i dit område grundet aftalerne med vores nabolande, men det skulle meget gerne være muligt for dig at modtage vores DAB-signal med en udendørs antenne. Du kan evt. prøve at tage DAB-radioen med uden for huset i retning af Hillerød og undersøge, om du får et signal. Hvis det er tilfældet, kan du klare dig med en relativ simple udendørs antenneinstallation.

Det kan også være, at en DAB-radio med bedre følsomhed er nok til, at du igen kan modtage vores signal. Hør evt. din lokale radioforhandler, hvad han vil anbefale og ellers er denne radio kendt for at have en god følsomhed:

http://www.sangean.eu/products/dab-radios/dpr-67.html

Hvis du ikke er interesseret i en udendørs antenne, så sendes alle DR’s radiokanaler også via internettet. Disse kan du modtage via DR’s radio app på din mobiltelefon, eller vha. en internetradio.

Her tænker du på “Nyt svar fra DR til lytter: det skulle meget gerne være muligt for dig at modtage vores DAB-signal med en udendørs antenne. Ellers sender vi også via internettet.”

  1. Hvis i er seriøse så vis hvorledes man forbinder en udendørs antenne til en radio der ikke er beregnet til extern antenne.
    Alternativt så luk lortet og gå tilbage til det er virker FM.

    Jeg bor i Rødby og skal have radioen stående i vindueskarmen for at kan jeg høre det, indtil der kommer en flyver forbi for så slutter festen.
    PS Hvorfor har jeg flere stationer på min FM radio end jeg har på DAB. Var det ikke et af salgsargumenterne.?

Lukket for kommentarer.