Lars: Herligt, at jeg har mødt en artsfælde.

Herligt, at jeg har mødt en artsfælde.

Jeg er så glad for mine FM-radioer, både den i bilen, værkstedet, soveværelset, køkkenet og i stuen.

Alle (på nær bilen… hehe) får antenne signalet fra min egen udendørsantenne, der via. en masteforstærker, bringer signalet rundt i huset. Lyden er I top og onde tunger der hævder, at FM har for få kanaler, skal bare anskaffe sig en ordentlig antenne, for hos mig, der kan jeg desværre modtage mange dubletter af FM-stationer på FM-båndet.

Jeg har også ført et VHF-signal ned til en DAB-radio i mit stereosetup i stuen, men ved årgangen til DAB+, så døde den, lånte en DAB+ men kunne (ligesom ved gamle-DAB) ikke lide lydkvaliteten og ligesom ved tabet af internetradio, så tabet føles ikke som stort pga. den dårlige lyd.

Men det er frustrerende, at man bare overlader det til befolkningen, at udskifte deres apparatur, uden at lydkvaliteten forbedres. Hvornår skal man investere? – Når det engang hedder: DAB+++++?

FM er en gammel teknologi, men den er velprøvet og har med bl.a. stereo og senere RDS kunne udvikles, uden at miste bagud-kompatibiliteten.

Udover, at DAB lyder grimt, så ser de også grimme ud: Ofte små retro-transistorradio i plastic, med et grimt display og med en lille ”fiks” en teleskopantenne, der aldrig vil kunne opsamle noget ordenligt DAB-signal, herude på landet, hvor jeg bor. Det er svært, at opdrive noget, der er beregnet til en linjeudgang til et ”rigtigt” stereo-setup. Men det er nok tendensen ved radiolytningen, hvor radiofoni er noget, der blot skal larme henne i en krog i køkkenet.

Dette kan også forklare, hvorfor antallet af kanaler nu er en fordel.

For det er simpel matematik: Man putter flere kanaler ind på et smallere bånd = Dvs. at hver kanal har mindre plads, at boltre sig på. Boghylden skal nu rumme flere bøger, derfor må bøgerne nu være tyndere!

Men jeg forstår ikke, hvorfor man vil aflive FM. 87,5-108MHz er jo et u-attraktivt frekvensområde i salgsøjemed. Men synes, at det er en hån imod befolkningen, at man tvinger de sværest omstillelige befolkningsgrupper, ved at flytte målgruppens ynglingsprogrammer over på DAB.

Jeg har ikke tiltro til DAB og internetradio. DAB bør udfases og internetradio er afhængig af for mange ”led” (bl.a.

internetforbindelsen). Ville man absolut gøre noget, så burde man åbne muligheden for, at sende radio via. i forvejen etablerede sende-systemer, f.eks. DVB-T.

 

Hilsen

Lars