Nedslående svar fra DR til Torben Kristensen, Kalundborg

Torben har via Facebook sendt os følgende:

Har efter skiftet til DAB+ fået problemer med at modtage den ene af de to frekvenser der sendes på, se det nedslående svar herunder.
Torben Kristensen
Kalundborg

Kære Torben,

Tak for din henvendelse.

Den 1. oktober 2017 blev de kommercielle landsdækkende digitale radiokanaler samlet i det sendenet der hedder DAB-blok 1 og som sender i det nye DAB+-format. Digital Radio Teracom, har tilladelsen til og er ansvarlig for at drive dette sendenet. En opgave som vi har fået af staten. I følge aftalen med staten skal kanalerne kunne høres i mindst 81,3 % af Danmarks geografiske landareal. Der er altså ikke krav om, at alle dele af Danmark skal kunne modtage de kommercielle stationer i DAB-blok 1.

I praksis er betyder det, at der er områder af Danmark som ikke er dækket. Det gælder især dele af det fynske ø-hav, Bornholm og enkelte andre steder i Danmark – fx i områder med mange bakker og dale. Du kan se mere på dækningskortet her: ‪www.digitalradio.dk/daekningskort/‬ – vi kan desværre ikke tilbyde mere specifikke oplysninger ang. dækning end hvad du kan se på dækningskortet.

DR’s digitale radiokanaler og Radio24Syv sendes samlet i et andet DAB-sendenet (DAB-blok 2), som i udgangspunktet har samme dækning som før den 1. oktober. Oplever udfordringer med en specifik DR kanal anbefaler vi, at du kontakter DR direkte via ‪www.dr.dk/kontakt‬ .

Det er selvsagt rigtig ærgerligt at man ikke kan høre alle radiokanalerne over det hele på DAB+ endnu, og på nuværende tidspunkt kan vi desværre ikke sige noget om en evt. udbygning af sendenettet (DAB-blok 1).

Hvis du er i et område hvor du ikke kan modtage de kommercielle radiostationer som sendes i DAB-blok 1, vil vi anbefale dig at lytte til digital radio via internettet på en computer, tablet eller smartphone m.v. Nogle af stationerne er også tilgængelige på FM.

Venlig hilsen/Kind regards

Heidi Wrist-Elkjær

Teracom A/S
Marketing Manager

—–Original Message—–
From: Torben Kristensen
Sent: 6. oktober 2017 22:20
To: Support Digital radio <‪support@digitalradio.dk‬>
Subject: DAB+ svagt signal

Hej
Efter overgang til DAB+ er der kun god styrke på frekvensen som sender alle DRs kanaler mens frekvensen med klassisk radio er håbløs, før overgangen fra DAB til DAB+ var der ingen forskel på de to frekvenser?
Mvh
Torben Kristensen
Kalundborg

dr.custhelp.com

Her tænker du på “Nedslående svar fra DR til Torben Kristensen, Kalundborg”

  1. Indtil ændringerne primo oktober var det muligt for mig at høre DAB+ kanalerne fra DR på min autoradio. Det kan jeg ikke mere. Man kunne måske påstå, at det var mit udstyr, der var mangelfuldt, men det kan jeg afvise, idet ALLE de kommercielle radiokanaler (Radio100, NOVA, Ekstrabladet m.fl.) går krystalklart igennem. Man må så bare konstatere, at kan løse en opgave, som DR ikke kan klare. Jeg kan naturligvis kun redegøre for mit eget område, som er mellem Køge og Herfølge, men det skulle undre mig meget, om DR fungerer tilfredsstillende i andre områder. Som lægmand vil jeg mene, at sendeeffekten fra DR er alt for ringe, mens de kommercielle kanaler har fundet et passende niveau.

Lukket for kommentarer.